Agema voor PVV kandidaat-vicepremier

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 17 juni 2024 ~06:13 uur ~ Bron: Redactie Binnenland/ND ~ Beeld: Tweede Kamer

 -‘s Gravenhage- PVV-leider Wilders heeft  Fleur Agema naar voren geschoven als vicepremier in het nieuwe kabinet. Agema is ook beoogd minister van Volksgezondheid.

Zij is woordvoerder ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Agema stond bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006, 2010, 2012, 2017, 2021 en 2023 op de tweede plaats van de kandidatenlijst van de PVV en was medeonderhandelaar naast Wilders in het begrotingsoverleg van het kabinet-Rutte in 2012.

Abortus

In 2011 won Agema de prijs Engel van het Jaar van de ChristenUnie-jongerenorganisatie ‘Perspectief’ vanwege haar inzet voor het ongeboren leven en het ter sprake brengen van het terugdringen van het aantal abortussen.

Geloof

“In de Tweede Kamer heb ik wel de eed afgelegd, maar het geloof heeft bij mij hetzelfde lichte karakter als bij mijn ouders. Ik ga alleen met Kerst en Pasen naar de kerk. De ene keer naar een protestantse kerk, de andere keer naar een katholieke. Dat hangt af van het gezelschap met wie ik ga.” “Ik ben deels religieus opgevoed. Mijn opa kwam uit Nederlands-hervormde hoek. Dat was vrij zwaar. Hij is daar vertrokken en overgegaan op het apostolisch geloof, een milde vorm van christendom die zich vooral thuis afspeelde. Ze baden aan tafel en leefden volgens christelijke normen, maar waren niet meer aangesloten bij een gemeenschap. Mijn ouders leefden zo ook en ik ga in hetzelfde spoor,” aldus Agema in het Nederlands Dagblad.

MS

Agema lijdt aan de zenuwaandoening multiple sclerose. Zij heeft een relatie met Tweede Kamerlid Léon de Jong en samen hebben zij een dochter.