Amsterdam: Nieuwe kans voor bedevaart kathedraal aan de Zuidas

Leestijd: 2 minuten
Donderdag 6 juni 2024 ~ 10:33 uur ~ Bron: Redactie Kerk/SLA ~ Beeld: MB

 -Amsterdam- Aanstaande zaterdag 8 juni zal er een congres plaatsvinden rond de devotie tot de vrouwe van Alle Volkeren. Gesproken zal o.a. worden over de realisatie van de bedevaartkathedraal aan de Zuidas, een wens van vele gelovigen.

De gedroomde bedevaart kathedraal in Amsterdam aan de Zuidas zal dienen als baken van geloof en eenheid en miljoenen pelgrims van over de hele wereld kunnen aantrekken, gezien de al wereldweide verspreiding van deze Amsterdamse devotie.

De pelgrimskerk zal een heilige ruimte worden die de uitwisseling van culturen en ideeën zal bevorderen. Het wordt meer dan een gebouw; het is de toekomst van spirituele eenheid in onze stad en in de wereld.

Stichting Lourdes aan de Amstel: “Amsterdam, van oudsher een plaats van tolerantie en samenkomst van vele culturen en religies, zal als bedevaartstad voor de Vrouwe van alle Volkeren een centrum van nieuwe spiritualiteit en mentaliteit kunnen worden die de wereld zo hard nodig heeft in deze tijd.”

Jaarlijkse bijeenkomst te Heiloo

8 juni a.s. zal op het Maria heiligdom te Heiloo het jaarlijks congres c.q. de gebedsdag gehouden worden rond de Amsterdamse Maria verschijning. Sprekers zullen zijn: Mgr. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam en  Mgr J.M.Punt emeritus bisschop.

Mark Miravalle 

Tevens zal theoloog, Prof, Mark Miravalle uit Steubenville USA, spreken over de ontwikkelingen rond het 5e Mariale Dogma. Tussen 1945 en 1959 verscheen Maria 55 maal aan Ida Peerdeman, een Amsterdamse huisvrouw, en maakte zich bekend als ‘Vrouwe van alle Volkeren’. De devotie tot de ‘Vrouwe van alle Volkeren’ verspreidde zich in rap tempo over de hele wereld, en de roep om een 5de Mariaal dogma, door Maria in Amsterdam gevraagd, vond gehoor bij vele gelovigen.

3-voudig Dogma

Meer dan 8 miljoen leken, 700 bisschoppen en 40 kardinalen ondertekenden reeds petities voor dit gewenste 5de mariale dogma waarin Maria wordt erkend als Moeder van de mensheid, gebaseerd op Joh.19:26, in haar hoedanigheden als Middelares, Advocaat en Co-redemptrix.

Wereldcatastrofe

De heilige Maria – de Vrouwe van alle Volkeren – beloofde door haar voorspraak een ‘wereldcatastrofe’ te voorkomen, indien de katholieke kerk haar door middel van een dogmaverklaring erkent als Co-redemptrix en spirituele moeder van de mensheid.

Rome

Rome heeft in december 2020 de devotie tot Maria als ‘Vrouwe van alle Volkeren’ volledig toegestaan met het voorbehoud dat deze toestemming (vooralsnog) niet gezien moet worden als definitieve erkenning. De toestemming van de devotie is voldoende voor de bouw van een bedevaartskerk ter ere van de ‘Vrouwe van alle Volkeren’.

Iedereen is welkom 

De gebedsdag staat open voor iedereen, de toegang tot het Mariaheiligdom te Heiloo is vrij, parkeerplaatsen beschikbaar.

Programma:

11.15 uur Rozen­krans

12.00 uur Toespraak door prof. Mark Miravalle

13.45 uur H. Mis hoofd­cele­brant mgr. Hendriks en con­cele­branten mgr Punt en aanwe­zige pries­ters

15.30 uurToespraak door mgr Hendriks

16.00 uurAanbid­ding en rozen­krans van de Barm­har­tig­heid

16.30 uur Woord van mgr. Punt

17.30 uur einde

van 11.00 tot 17.30 uur

locatie:Hei­lig­dom Onze Lieve Vrouw ter Nood Heiloo

live­stream:youtube.com/olvter­nood

OV: Er rij­den om 10.00 uur vanaf station Castricum pendelbussen naar het Hei­lig­dom en vanaf 18.00 uur retour. Parkeren:er is ruime par­keer­gele­gen­heid

poster:poster Gebeds­dag Vrouwe van alle Volkeren (pdf)

web­si­te:www.devrouwe­vanalle­volkeren.nl