André Rieu bezoekt Paus Franciscus (update)

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 23 juni 2023 – 06:01 uur – Bron: Redactie Kerk – Beeld: A. Rieu

-Maastricht-  André Rieu is klaar voor een bijzondere ontmoeting. De Maastrichtse violist en orkestleider mag vandaag op audiëntie bij Paus Franciscus, meldt hij op sociale media.

Groeten uit Rome!”, schrijft de Katholiek Rieu (73) bij een foto waarop hij op het plein voor het Pantheon staat. „Ik kijk uit naar mijn ontmoeting met paus Franciscus !

Update 1800 uur

André Rieu heeft intens genoten van zijn ontmoeting met Paus Franciscus vanochtend. Na afloop van de audiëntie in het Vaticaan mocht Rieu Franciscus de hand schudden, “fantastisch” vond hij het.

Paus Franciscus ontving vanwege het 50-jarig jubileum van de collectie van moderne en hedendaagse kunst in de Vaticaanse musea tweehonderd artiesten uit verschillende landen. Rieu en architect Rem Koolhaas waren vanuit Nederland naar Rome gekomen.

 „De Paus sprak in zijn rede veel over harmonie. Ik ben muzikant en harmonie is het mooiste en belangrijkste in het leven. Met mijn concerten elke avond wil ik harmonie en vreugde brengen aan mensen over de hele wereld”, aldus Rieu.