Archie Battersbee werd gedoopt en in de Katholieke kerk opgenomen!

Leestijd: 2 minuten
Woensdag 10 augustus 2022 -07:05 – Bron: Redactie kerk/ADN – Beeld: Publiek domein
 -London- Tegen de uitdrukkelijke wens van de ouders in, werden bij de 12-jarige Archie Battersbee, die hersendood was, zaterdag de levensreddende apparaten uitgezet. Vóór het ongeluk waardoor hij in coma raakte, was hij vastbesloten om gedoopt te worden in de Katholieke kerk.

Na het uitzetten van de medische apparatuur voor de 12-jarige jongen Archie in Engeland en zijn daarop volgende dood, is nu onthuld dat Archie met Pasen werd gedoopt en in de Katholieke kerk werd opgenomen. Volgens zijn moeder had Archie deze wens zelf omdat hij daartoe werd aangemoedigd door Christelijke boksers op televisie.

Zij vertelde aan Christelijke media: “Archie heeft mij jaren geleden gevraagd om me te laten dopen. Veel boksers bidden om bescherming voordat zij de ring in stappen. Elke keer als wij langs de St. Mary’s Church reden vroeg hij er om.” Zijn wens werd vervuld tijdens de Paaswake 2022. Een dag later werden ook zijn moeder en twee van zijn oudere broers gedoopt en werden zij lid van de Katholieke kerk.

Archie’s ouders vochten wekenlang in de rechtbank tegen het uitschakelen van de beademing en kunstmatige voeding van hun zoon nadat artsen die hem in Londen behandelden, hersendood hadden verklaard. Recentelijk weigerde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens tussenbeide te komen in de zaak. Ook een overplaatsing naar een hospice werd door het ziekenhuis en de rechtbanken afgewezen. Daarop is Archie met toestemming van de autoriteiten om het leven gebracht.