Arjen Lubach vertrekt bij VPRO, Adriaan van Dis komt terug

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 31 mei 2024 ~ 12:03 uur ~ Bron: Redactie Varia ~ Beeld: Idelette Bos

 -Hilversum- Een aantal jaren kende de VPRO, presentatoren uit de tweede garnituur. Daar lijkt nu een eind aan te komen. De Vrijzinnige kiest weer voor kwaliteit.

Arjen Lubach stopt met ‘De Avondshow met Arjen Lubach’. Dat meldt de VPRO. Lubach en het team maken na drie jaar nog één seizoen van het satirische nieuwsprogramma. De presentator meldt in een persbericht dat er na het laatste seizoen van ‘De Avondshow’ een eind komt aan zijn samenwerking met de VPRO. Het lijkt er sterk op dat Lubach voor het grote geld en de platheid van betaalzender Amazon-prime gaat kiezen.

Eerder al vertrok Danny Ghosen bij de VPRO en ging naar pretzender Powned. Een ander lichtgewicht was Janine Abbring. Dit Groningse lichtgewicht mocht een van de ‘paradepaarden’ van de VPRO presenteren, te weten ‘Zomeravondgasten’. Onder haar waren de kijkcijfers bedroevend, hetgeen resulteerde in een nieuwe presentator, Theo Maassen. Die heeft zich nu teruggetrokken vanwege niet al te frisse familieperikelen. Zijn opvolger is een oude bekende en ex-presentator van ‘Zomeravondgasten’ Adriaan van Dis.

Gemist

Van Dis wordt door lezend Nederland nog steeds gemist op TV, maar ook kijkers van het programma ‘Zomergasten’ kregen, met name in de tijd van Abbring, heimwee naar Van Dis. Laatstgenoemde heeft onlangs aangekondigd dit seizoen terug te zullen keren en de presentatie van het avondvullende programma op zich te nemen.

Het zal spannend worden. Aan de hoge kwaliteit van Van Dis hoeft niemand te twijfelen, wel aan de keus inzake gespreksgasten, want zo langzamerhand raken de BN’ers op. De VPRO heeft hier een eerste goede zet gedaan om het programma weer op niveau te brengen. Welk programma Lubach’s ‘Avondshow’ zal opvolgen wordt in september bekend gemaakt.