Arnhemse skatekerk sluit per direct

Leestijd: < 1 minuut
 -ARNHEM – De aan de Eredienst onttrokken Sint Jozefkerk aan de Rosendaalseweg in Arnhem, beter bekend als de skatekerk, gaat per direct dicht. Dat meldt de organisatie via het sociale medium Facebook. Volgens de organisatie is de sluiting in goed overleg met de Parochie gebeurd. De toekomst van de hal hing al tijden aan een zijden draadje.

Door tegenvallende inkomsten zou de hal al eerder sluiten, er was een tekort van 50.000 euro. Toch bleef de skatehal tot nog toe grotendeels geopend.

De Parochie bleef ondertussen altijd eigenaar van het kerkgebouw. Maar omdat de kerk sinds kort in de verkoop staat en een nieuwe eigenaar het dan overneemt, is de samenwerking met de skate-organisatie opgezegd. De toekomst van het skatepark is ongewis.

Op Facebook bedankt de organisatie iedereen die de afgelopen zeven jaar iets betekend heeft voor de hal. De SP gaat vragen stellen over de sluiting en oppert om bij het Roermondsplein onder de brug een overdekte skate voorziening te realiseren. Wie het kerkgebouw nu gaat overnemen en wat er dan in de kerk komt is nog niet rond. In het Arnhemse gaat het gerucht dat een ondernemer uit Huissen (Gld) er een grand café in zou willen beginnen.

De historie van de St. Jozefkerk te Arnhem

Bron: Omroep Arnhem/Gemeente Arnhem Foto: kop wikimediacc/ Foto’s artikel: embedded