Arsten Nigeria willen staken, ondanks Corona

Leestijd: < 1 minuut -Abuja- (KNA) Ondanks een derde Coronapatiënt in het West-Afrikaanse Nigeria hebben artsen in de hoofdstad Abuja een stakingsactie voor onbepaalde tijd aangekondigd.

Met deze staking eisen zij hun nog niet uitbetaalde salaris op. Volgens informatie van de vereniging van artsen in Nigeria (Association of Resident Doctors, ARD) ontvangen zij nu al twee maanden geen salaris, aldus bericht de online-krant ‘Premium Times’ dinsdag.

Met de staking willen de artsen bovendien wijzen op de slechte arbeidsomstandigheden en tevens het grote risico van het Coronavirus onder de aandacht brengen. Volgens de eerste berichten wil men de staking in eerste instantie beperken tot de hoofdstad. Onder-tussen is bij een derde persoon het Corona-infectie vastgesteld.

Het gaat om een 30-jarige Nigeriaanse, die de afgelopen week terugkeerde uit Groot-Brittanië. De deelstaat Lagos gaat er inmiddels van uit dat er meerdere geïnfecteerden kunnen zijn. Volgens de autoriteiten wordt nu koortsachtig naar alle passagiers gezocht, die met de geïnfecteerde vrouw naar Nigeria zijn gereisd.