Ave Maria blijft op 1 in de uitvaart top 10

Leestijd: 2 minuten -EMMEN- (ADN) Nederland en Vlaanderen kennen heel wat hitlijsten, top 30,40,50,100,1000,2000. Vaak verre van objectief, maar ach de tijd van de hitparades is in het I-tunes/youtube tijdperk ook niet meer relevant.

Tot het fenomeen hitparades kennen wij ook een hele curieuze. Die van de uitvaart-ondernemers. Want ja ook in de crematoria wordt muziek gedraaid…en wat voor muziek. Met de overledene wordt in de regel geen rekening gehouden, als de keus van de muziek maar past bij de ‘troostgedachte’ van de nabestaanden. Moeder hield van Mieke Telkamp, maar wij kids en kleinkinderen van Lange Frans, dus draaien wij Lange Frans…arme overleden moeder, je zou je in de kist omdraaien.

Maar goed, jaarlijks komen de graaiers uit de uitvaartsector (plakje cake 2 euro) met hun hitlijst. Hou U vast: het mierzoete ‘Time to say goodbye’ staat op nummer 2 en op 3 een dooddoener eerste klas ‘Mag ik dan bij jou’ van juffrouw de Breij. God zij dank staat op de eerste plaats het niet te overtreffen ‘Ave Maria’. Volgens uitvaartondernemer Monuta kiezen de meeste mensen voor André Rieu en Marco Borsato…wie??? Marco Borsato! Die deed ooit mee aan de soundmixshow, dan weet je het wel. En dan hebben wij ook nog het Zeeuwse talent Danny Vera, hij zingt over een ‘roller coaster’ en zou op plaats 22 staan.

De rest van deze ‘toplijst’ zullen wij U maar besparen en neem het allemaal met een korrel zout, want de muziek die in de kerk wordt gespeeld of ten gehore gebracht rekent men niet mee.

Nu dachten wij op de redactie, laten wij een filmpje plaatsen bij dit bericht met het prachtige Ave Maria, maar gezien de ramsj die in de crematoria wordt afgespeeld is het bidden van de rozenkrans misschien een beter idee. Mogen wij Maria vragen om voorspraak opdat het muzikale niveau in de crematoria moge stijgen. Dank alvast voor Uw welwillende medewerking in deze. Wilt U ook een plakje cake bij de koffie…..?