BBB: Mona Keijzer for MP

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 1 september 2023 – 15:12 uur – Bron: BBB – Beeld: Femke Teussink

-Volendam- Nog maar net weg bij het CDA en Mona Keijzer is de Premierskandidaat voor BBB.

Caroline van der Plas toonde vanmiddag op een persconferentie dat zij meerdere kandidaten van andere partijen heeft weten binnen te halen: Tweede Kamerleden Derk Jan Eppink en Nicki Pouw-Verweij van JA21 sluiten zich onmiddellijk aan bij BBB, net als PVV-er Lilian Helder. In de laatste peiling staat BBB op 13-15 kamerzetels. Opmerkelijk is de keuze van Derk Jan Eppink. Een fel anti-Europeaan.

Of van der Plas daarmee ook stabiele leden binnenhaalt zal de toekomst moeten uitwijzen. Voornoemde personen ‘switchten’ nogal eens naar politieke groeperingen wanneer deze in goeden doen waren bij het electoraat. Ook de zekerheid dat de nieuwe leden – eenmaal zittend in de kamer- zich niet zullen afsplitsen en als éénpersoonsfractie doorgaan is gering.

Volendammers trots

In Volendam is men ‘apetrots’ dat hun Mona meedoet in de race om het Premierschap. Dat Mona Keijzer populariteit geniet in Volendam is niet vreemd. Weliswaar geboren in het overwegend Protestantse Edam, groeide zij op in het overwegend Katholieke Volendam en bekleedde zij lokaal verschillende politieke functies. Bij de verkiezingen waar ‘stemmenkanon’ Keijzer aan meedoet stemmen de Volendammers steevast op haar.

Zo wist zij, naar eigen zeggen, bij vorige verkiezingen te voorkomen dat Volendam en-masse op Wilders en zijn PVV zou stemmen. Toen nog CDA-lid Keijzer versloeg Wilders inderdaad, zij het met een knappe 0,2 procent.