Benoemingen Bisdom Roermond oktober 2018

Leestijd: 2 minuten

 Diocesaan administrator mgr. Dr. H. Schnackers heeft de volgende personen een pastorale benoeming c.q. ontslag uit een pastorale functie verleend.

Dekenaat Horst
De weleerwaarde heer Terrence Ragel krijgt met ingang van 1 november eervol ontslag als kapelaan van het parochiecluster in Horst, Sevenum en omliggende parochies in America, Hegelsom, Melderslo, Meterik, Kronenberg, Evertsoord, Griendtsveen, Baarlo, Kessel, Kessel-Eijk en Maasbree. Kapelaan Ragel keert terug naar zijn eigen bisdom Batticaloa in Sri Lanka. Hij heeft vijf jaar in het bisdom Roermond gewerkt.

Dekenaat Kerkrade
De zeereerwaarde heer Jacques Geudens heeft met ingang van 15 september eervol ontslag gekregen als priester-assistent in de parochies HH. Petrus en Paulus, O.-L.-V. van de Berg Carmel, H. Barbara, H. Michael, H. Hart van Jezus en H. Familie in Landgraaf. Geudens is met ziekteverlof gegaan.

Dekenaat Venlo
De eerwaarde heer Guido van Dierendonck krijgt met ingang van 1 november ontslag als pastoraalwerker/diaken van de samenwerkende parochies H. Martinus, O.-L.-V. Onbevlekt Ontvangen, H. Familie en H. Geest, H. Jozef, H. Joannes Bosco, H. Michaël en H. Nicolaas in Venlo. Van Dierendonck heeft een nieuwe functie aanvaard binnen het legerpastoraat. Hij heeft vier jaar als diaken in Venlo gewerkt.

Dekenaat Venray
De weleerwaarde heer Marc Kessels is met ingang van 1 oktober benoemd tot kapelaan van de parochies H. Antonius Abt in Ven-Zelderheide, H. Johannes de Doper in Ottersum, O.-L.-V. van Altijddurende Bijstand in Milsbeek, H. Antonius Abt in Mook, O.-L.-V. van Zeven Smarten in Molenhoek en HH. Lambertus en Brigida in Middelaar. Daarnaast is hij met ingang van dit studiejaar benoemd tot docent aan het Grootseminarie Rolduc en aan het Theologisch Instituut Rolduc. Kessels heeft afgelopen jaar een studie liturgie in Rome afgerond.

Dekenaat Weert

De eerwaarde heer Harry Geelen krijgt met ingang van 29 oktober eervol ontslag als diaken van de samenwerkende parochies H. Willibrordus, H. Hart van Jezus, H. Cornelius en H. Barbara in Stramproy, Altweerterheide, Swartbroek en Tungelroy. Diaken Geelen gaat met emeritaat. Hij is twaalf jaar als permanent-diaken in voornoemde parochies actief geweest

Bron: Bisdom