Beste voetballer ter wereld wil niet vergeleken worden met God

Leestijd: < 1 minuut

-BARCELONA/VATICAANSTAD- Er gaat bijna geen jaar voorbij of de voetballer Messi wordt tot voetballer van het jaar uitgeroepen. Maar om Messi met God te vergelijken, dat gaat de Barcelona-ster net even te ver. In een TV-interview zegt hij het liever niet te hebben, al snapt hij wel waarom fans hem met Onze Llieve Heer willen vergelijken.

“Ik maak mij er geen zorgen om, maar het klopt dat ik het niet leuk vind”, aldus Messi. De Argentijn weet wel wat de reden is dat fans hem met de Allerhoogste vergelijken. “Het is leuk om zo geprezen te worden, omdat mensen er respectvol over zijn. Zij zeggen het niet met vervelende bedoelingen, integendeel zelfs! Ik denk alleen dat het erg overtrokken is om mij zo te noemen.” Lees verder onder het Twitterbericht>

En wat zegt de Paus er over ?

De Paus: “Lionel Messi doet af en toe zulke briljante dingen op het voetbalveld, dat sommige fans hem wel eens vergelijken met God”. Maar hier kan Paus Fransiscus zich niet in vinden. Volgens de leider van de Christelijke Kerk gaat de vergelijking tussen Messi en God wel heel ver.

“In theorie is het heiligschennis. Eigenlijk kan je zoiets niet zeggen, en ik geloof het ook niet”, zegt Paus Fransiscus in een interview met het magazine ‘La Sexta’ op de vraag of het heiligschennis is om Messi God te noemen.

“Mensen kunnen zeggen dat hij God is, net zoals zij zeggen dat zij iemand aanbidden. Dat zijn nu eenmaal uitdrukkingen van de mens: ‘Dit is God met de bal op het veld’. Het is een populaire manier van speken.”

Als Argentijn moet de Paus haast wel fan zijn van landgenoot Messi. “Natuurlijk. Hij is heel goed. Maar hij is God niet.” Amen.

 

Foto: PIxabay