CDA-verkiezingsthriller: De Jonge óf Omtzigt. Keijzer valt af. LIVE beeldverslag

Van links naar recht: Omtzigt, de Jonge en Keijzer (foto NOS/EMB)
-‘s-GRAVENHAGE- (ADN) Het blijft vanavond spannend wie de nieuwe lijsttrekker van het CDA wordt. In de eerste stemronde hebben Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt de meeste stemmen gekregen, maar dat aantal was te weinig voor de vereiste absolute meerderheid. Zij gaan het nu in een tweede stemronde samen uitmaken. Mona Keijzer valt af.
De Jonge kon in de eerste ronde 48,7 procent van de stemmen naar zich toetrekken. Omtzigt kreeg 39,7 procent van de stemmers achter zich. Keijzer bleef met een schamele 11,6 procent ver op achterstand. Er is redelijk actief gestemd door de CDA-achterban. Uiteindelijk nam 66,2 procent van de 40.000 leden de moeite om een stem uit te brengen.

Keijzer stemt op Omtzigt in 2e ronde

Keijzer zegt teleurgesteld te zijn in haar uitslag. Ook in 2012 slaagde zij er niet in lijsttrekker te worden. Zij legde het toen af tegen Sybrand Buma.

Keijzer kondigt aan in de tweede stemronde op Omtzigt te zullen stemmen. Volgens de Volendamse heeft de Twentenaar het beste verhaal, omdat hij van het CDA een volkspartij wil maken. Ook heeft Omtzigt zich afgelopen jaren volgens haar bewezen als iemand die voor burgers opkomt die door handelen van de overheid in de problemen komen.

Geef een reactie op dit artikel