De (Corona)helden van Ter-Apel

-TER-APEL- (ADN) Ter-Apel, prachtig dorp gelegen in het zuidelijkste puntje van de provincie Groningen, pal aan de Duitse grens. Bekend vanwege zijn middeleeuws Klooster, het enige dat wij in Nederland nog kennen, zijn uitgestrekte bossen en de prachtige, on-Groningse omgeving.

Maar óók bekend vanwege het nationaal aanmeldcentrum-AZC. Iedere asielzoeker die naar Nederland komt, gaat eerst naar Ter-Apel, voor een screening en interview. Nu zou er volgens sommigen overlast zijn van asielzoekers uit veilige landen in Ter-Apel, zeker als je de berichtgeving van het omstreden ‘Pownieuws’ mag geloven.

Maar wie in Ter-Apel komt, en de New York Times deed dat, ziet dat er toch ook een heel ander beeld is. In Coronatijden zijn het asielzoekers die hun leven op het spel zetten om karretjes en muntjes van supermarkten te ontsmetten, opdat U als supermarktbezoeker veilig Uw boodschappen kunt doen.

Terwijl onze regering er doorlopend op hamert binnen te blijven, 1,5 meter afstand te houden en wat al niet meer, gaan deze asielzoekers hun diensten, onder gevaar voor eigen leven, gratis aanbieden aan ons Nederlanders. Lees verder onder de foto>

Claudio en Yeldios in actie bij de Aldi voor Uw veiligheid

Op de foto’s staan Claudio en Yeldios bij de Aldi (die hen goed verzorgt met koffie en Grunniger Kouke -groninger koek-), twee mannen die zich niet gek laten maken door Corona. Onverdroten, met een sterke VOC-mentaliteit, stellen zij hun leven in de waagschaal om iets terug te doen voor het land en het volk dat hen heeft opgenomen.

Naast Claudio en Yeldios zijn er in Ter-Apel nog tientallen andere asielzoekenden, die de mouwen opstropen en dagelijk van 08:00 tot 20:00 uur klaar staan met zeep en ontsmettingsmiddel om ons veilig te laten shoppen.

Deze prachtkerels verdienen nu al de titel Helden van 2020 ! Na Corona, zeggen deskundigen, zal alles in onze samenleving veranderen. Laten wij hopen dat dat ook zal gelden voor de houding van menig Nederlander tegenover onze asielvrienden.

Bron: New York Times Foto: MariaBode met toestemming van Aldi-Nord

Geef een reactie op dit artikel