Den-Haag: Crisisstemming rond kinderpardon

DEN HAAG – De leiders van de vier coalitiepartijen hebben maandagavond opnieuw overlegd over het kinderpardon. De coalitieleiders spraken na afloop van een „constructief overleg”, maar een oplossing voor de patstelling is nog niet gevonden.

Rond 21.30 uur kwamen alle fractieleiders naar buiten, behalve Klaas Dijkhoff (VVD), een zorgvuldig gekozen moment, zo kunnen de journalisten het laatste nieuws nog meenemen voor het 22.00 uur journaal en de ochtendbladen. „Wij hebben goed gesproken”, zei CDA-voorman Sybrand Buma. „Er zijn ook goede vorderingen gemaakt, maar in het belang van het proces doe ik over de inhoud verder geen mededelingen.” Volgens Rob Jetten (D66) zijn er „stappen gezet, maar wij zijn er nog niet.” Ook CU-voorman Segers vindt dat er ’goede gesprekken’ zijn gevoerd. Het CDA pleit sinds vorige week voor een ruimhartiger kinderpardon. Daarmee is de VVD alleen komen te staan binnen de coalitie.

Het aantal kinderen waarover gesproken gaat worden ligt rond de 800. Vluchtelingenorganisatie Inlia volgt de ontwikkelingen op de voet en komt dinsdag met een eerste verklaring. De starre houding van de VVD zou kunnen leiden tot een kabinetscrisis. Een instemmen met een kinderpardon zou de VVD kiezers gaan kosten ten gunste van FvD en PVV bij de komende verkiezingen in maart.

Foto: Pixabay symboolfoto

Geef een reactie op dit artikel