Nemr (9) uit Emmen overhandigt handtekeningen voor kinderpardon aan in 2e Kamer

 De 9-jarige Nemr uit Emmen heeft vandaag met programmamaker Tim Hofman zo’n 250.000 handtekeningen aangeboden bij de Tweede Kamer voor een verruiming van het kinderpardon.

De mensen die de petitie hebben getekend willen dat migrantenkinderen die hier zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen een verblijfsvergunning krijgen.

Hofman maakt zich al langer sterk voor de zogenoemde ‘gewortelde’ kinderen, waarvan er naar schatting zo’n vierhonderd zijn in Nederland. Hij maakte er onlangs een documentaire over, getiteld Terug Naar Je Eige Land, die voor wat ophef zorgde. Met de 9-jarige Nemr, die Iraakse ouders heeft maar in Nederland is geboren, trok Hofman de Tweede Kamer in om Kamerleden te interviewen.

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff kwam in een veel gedeeld fragment uit de documentaire niet al te empathisch over. Nadat Nemr had gezegd te verwachten “dood” te gaan als hij terug moet naar Irak, keerde Dijkhoff zich tot Hofman en zei: “Ja, dus?”.

Op het Plein in Den Haag hadden zich vanmiddag zo’n honderd sympathisanten verzameld. De petitie werd in ontvangst genomen door onder anderen de fractievoorzitters Asscher van de PvdA, Marijnissen van de SP en Klaver van GroenLinks. Actie gaat door
Hofman kondigde aan dat hij verder gaat met zijn actie. “Dit is een mijlpaal, maar we zijn bezig met een marathon. Ik ga bijvoorbeeld nog spreken voor de Tweede Kamer.” (MB)

video: twitter

Geef een reactie op dit artikel