Bisdom krijgt een cadeau:…….2300 Kerststalletjes

Leestijd: < 1 minuut -REGENSBURG D- (KNA) Het echtpaar Udo en Sieglinde Hergesell uit Arnsberg schonk hun uitgebreide verzameling Kerststalletjes aan het Bisdomshuis in het Beierse Regensburg.

De verzameling, door de jaren heen zorgvuldig opgebouwd, omvat ongeveer 2.300 kribben, laat het Bisdom weten. De donoren wilden dat het publiek de collectie zou zien om het idee van de diversiteit van de Kerststal te verspreiden. Dit hangt samen met het feit dat in de toekomst ook tentoonstellingen vande collectie te zien zijn in het Kerstkribben-museum Oberstadion in Baden-Württemberg.

Een overeenkomst werd onder andere ondertekend door de Bisschop van Regensburg Rudolf Voderholzer en de burgemeester van Oberstadion, Kevin Wiest. In de toekomst komt er een samenwerking tussen de kunstcollecties van het Bisdom Regensburg en het museum Oberstadion. In het Bisdom Regensburg zijn ‘reizende’ tentoonstellingen gepland, waarin delen van de collectie worden gepresenteerd.

Bisschop Voderholzer zelf is een groot liefhebber van Kerststallen. Twee jaar geleden stelde hij enkele stukken uit zijn eigen collectie beschikbaar voor een tentoonstelling. Op dat moment zei hij dat de wereldwijde verspreiding van de Kerststal laat zien hoe de gebeurtenis van de incarnatie van God zijn eigen echo vindt in elke kijker en een explosie van creativiteit en creatieve vreugde veroorzaakt.