Bisdom Roermond zet pastoor op non-actief na tonen porno aan moeder van communicantje

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 18 juni 2022 -12:03 – Bron: Redactie kerk/ADN/DeLimburger – Beeld:
 -Berg en Terblijt- Pastoor J. B. van de parochiegemeenschap Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem is door het bisdom per direct op non-actief gesteld na het tonen van een seksfilmpje aan de moeder van een communicantje.

Pastoor J. B. Het incident vond plaats tijdens de voorbereidingen op de communievoering op Hemelvaartsdag in de pastorie in Berg en Terblijt. Vanwege het op non-actief zetten van de pastoor is de processie in Broekhem-Noord afgelast.

Volgens een publicatie van dagblad ‘De Limburger’ zou pastoor B. hebben toegegeven dat hij in aanwezigheid van een van de moeder van de communicanten een ongepast filmpje heeft vertoond. Het bisdom neemt de zaak uiterst serieus op. Als de pastoor om een reactie wordt gevraagd is het antwoord: “Hier ga ik niet op in,” .

Godsdienstlessen voorlopig stilgelegd

Directeur  Otermans van de openbare lagere school heeft in een mail aan de ouders medegedeeld dat er onlangs een incident heeft plaatsgevonden tijdens de voorbereidingsperiode van de Eerste Communie. Dit staat los van de school, er zijn geen kinderen bij betrokken geweest. Door de onrust die dit incident heeft veroorzaakt heeft de school, in onderling overleg met het schoolbestuur om de godsdienstlessen in de school tot nader order op te schorten.

Doorgaan Processies onduidelijk

Het hele voorval leidt er toe dat de processie, morgen, in Broekhem-Noord niet doorgaat, ook is het de vraag of de processie van Vilt, volgende week zondag 26 juni wel doorgang zal vinden. Dat is nu allemaal nog onduidelijk. Net zo onduidelijk is het of de eucharistievieringen in de kerken van Houthem, Berg en Terblijt en Broekhem toch doorgang kunnen vinden of dat er een vervanger komt.