Bisschop Smeets licht herseninfarct

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 31 mei 2021 06:03 – Bron: Redactie kerk Foto : YT
 -Roermond- Uit medisch onderzoek in het afgelopen weekeinde is gebleken dat Bisschop Harrie Smeets van Roermond vrijdag een licht herseninfarct heeft gehad. Hij heeft goede hoop geen blijvend letsel hieraan over te houden. Het gaat inmiddels weer beter met Smeet, laat het Bisdom Roermond in een persbericht weten.
Smeets werd vrijdag onwel en kwam daardoor ten val. De Deken van Roermond was bij hem op bezoek toen het gebeurde. “De Deken kwam langs met een stel dat wil gaan trouwen. Daarbij was ook een vrouw die verpleegster is geweest. Zij greep onmiddelijk in en verleende eerste hulp waarna Smeets naar het ziekenhuis is gebracht”, aldus hulpbisschop Everard de Jong zaterdag.
Ter observatie
De Bisschop zal nog zeker enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven ter observatie en voor verder onderzoek. “Ik heb een goede engelbewaarder gehad”, laat Smeets vanaf zijn ziekbed weten. Hij bedankt iedereen voor het medeleven en gebed. De voorzichtige verwachting is dat Smeets eind deze week het hospitaal mag verlaten, om thuis aan te kunnen sterken.