Bisschop Zuid-Soedan wil met jongeren te voet naar Paus

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 23 mei 2022 -07:23 – Bron: KNA – Beeld: Publiek domein
 -Bonn- Bisschop Christian Carlassare van Zuid -Soedan, wil DV in juli te voet naar de hoofdstad Juba. Ten minste100 jonge mensen lopen met hem mee, 40 kilometer per dag, acht dagen lang, zegt Carassare tegenover KNA.

“De enige twijfel is de kracht van mijn benen, maar ik denk dat ik het kan. Het is belangrijk dat jonge mensen de mars begrijpen als een vredesmars om de Paus te ontmoeten,” zegt Carlassare. In 2021 werd bisschop Christian Carlassare kort na zijn installatie in zijn been geschoten, het was weliswaar geen moordpoging, maar wel een poging om hem bang te maken en te hopen dat hij van zijn functie als bisschop zou afzien. In de tussentijd is hij behoorlijk hersteld van de aanval en wil hij een bedevaart te voet maken tijdens het bezoek van de Paus aan Juba.

Verschillende verdachten, waaronder een geestelijke

Verschillende verdachten, waaronder een geestelijke van het bisdom Rumbek, werden gearresteerd en later deels vrijgelaten. De nu veroordeelde priester John Mathaing zou herhaaldelijk met de daders hebben gebeld vóór de aanslag. Priester Mathaing is tot zeven jaar gevangenis veroordeeld, zijn handlangers respectievelijk vier en vijf jaar.

Paus Franciscus reist DV van 2 tot 7  juli naar Congo en het Zuid -Soedan. De 85-jarige Pontifex reist eerst naar de Democratische Republiek Congo. Kinshasa en Goma staan ​​daar op het programma. Op 5 juli gaat hij verder naar de Zuid-Soedanese hoofdstad Juba.