BREAKING: Mgr. van den Hende ‘naar Keulen’ in opdracht Paus

Leestijd: < 1 minuut

Een gele kaart van Rome. De Paus stuurt twee Apostolische Visitatoren naar het Aartsbisdom Keulen, om de kerkcrisis te onderzoeken.

Bisschop van den Hende is één van de 2 visitatoren

Paus maakt affaire Woelki tot ‘chefsache’

Vrijdag 28 mei 2021 13:03 – Bron: Redactie kerk/VN/ARD: Foto   YT
  -Keulen/Rotterdam- De laatste maanden is er veel ophef rond het optreden van de Keulse Rainer Maria Kardinaal Woelki. Zijn manier van werken gaf steeds meer onrust onder de parochianen in zijn Diocese, het stilhouden van misbruikzaken was de bekende druppel die de emmer deed overlopen.

Gisteren kondigden tal van organisaties aan de samenwerking met Woelki te willen verbreken. Tot verbazing van vriend en vijand greep, vandaag al, het Vaticaan in.

De Paus heeft besloten om de Nederlandse Bisschop van Rotterdam Johannes H.J. van den Hende en de Bisschop van Stockholm, Kardinaal Andres Arborelius als visitatoren naar Keulen te sturen, om Woelki bij te staan en in de eerste week van juni een breed onderzoek te doen, een ongebruikelijke manier van de zijde van het Vaticaan, die weergeeft hoe ernstig de situatie is in Keulen.

Een bijzondere zaak dat gelijktijdig om klokslag 12.00 uur zowel in Rome als Keulen de boodschap wordt verkondigd. Normaal gebeurt dat alleen wanneer een nieuwe Bisschop wordt benoemd. Ook de snelheid van de Pauselijke actie is veelzeggend.

Meer info volgt in de loop van de dag