Buma NL Award voor zanger Jannes

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 10 oktober 13:55 (ADN/Foto Richard Broekhuijzen)
-Emmen/Hilversum- De Katholieke zanger Jannes uit Emmen heeft met zijn album ‘Liever bij jou’ de Buma NL Award in de categorie Meest Succesvolle Album Hollands op zijn naam geschreven.
De Drentse volksmuziekzanger wist Frans Bauer en de Snollebollekes af te troeven. De prijs werd uitgereikt tijdens een uitzending van het Radio 5-programma Sterren NL. Jannes won in 2018 ook al een Buma NL Award, toen in de categorie Levenslied.

De eveneens Katholieke Drentse zanger Daniël Lohues uit Erica viel buiten de prijzen. Hij was met zijn album ‘Sowieso’ genomineerd in de categorie Meest Succesvolle Album – Alternatief.

Andere winnaars

De Buma NL Award voor het Meest succesvolle album in de categorie pop ging naar Gedeeld Door Ons van het Gelderse duo Susan en Freek. Op dat album staat onder andere de hit Blauwe Dag.

Hoe het danst van Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle won de award voor Meest Succesvolle Single Populair. De Toreador van Opgeblazen en Wilbert Pigmans won die award in de categorie Hollands. Mart Hoogkamer werd uitgeroepen tot Talent van het jaar.