Burgemeester doet dringend beroep op Kerken: Geen volle Kerk !

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 27 maart 2021-07:31- Bron: Redactie kerk/ADN- Foto: PB
 -Krimpen aan den IJssel- De burgemeester van Krimpen aan den IJssel doet een dringend appèl op de Kerken in zijn gemeente om hun vieringen met maximaal 30 personen te houden in de Goede Week en verder digitaal.

CDA-burgemeester Martijn Vroom heeft vandaag een brief aan alle Kerken gestuurd nadat de Mieraskerk, in navolging van de Sionkerk op Urk, had aangekondigd dat (Palm)zondag alle gemeenteleden welkom zijn, ook zonder mondkap.

In zijn brief vraagt de burgemeester de Kerken om solidariteit te betonen met mensen die ziek zijn en mensen die uit solidariteit en de gevaren van het virus thuisblijven. Hij wijst erop dat het aantal coronabesmettingen in Krimpen aan den IJssel enorm zal toenemen. In de Mieraskerk kunnen maximaal 1500 bezoekers en die worden ook verwacht in de ochtend, ‘s-middags verwacht men ongeveer 600 bezoekers. De kerk vraagt gelovigen wel om 1,5 meter afstand te houden, dat dan weer wel.

Ook in het Katholieke Volendam zijn tendensen waarneembaar dat mensen zich de Nachtmis niet willen laten ontnemen. In het overwegend PVV stemmende Volendam willen velen, ondanks de max van 30 personen per Mis, toch naar de Paasvieringen, een boete neemt men voor lief. De nederlandse Bisschoppenconferentie doet een klemmende oproep zich te houden aan de coronavoorschriften.