Chefsache: Paus maakt van audiëntiezaal een hospitaal om te kunnen vaccineren

Leestijd: 2 minuten
Chefsache: Paus maakt van audiëntiezaal een hospitaal om te kunnen vaccineren !
Vaccinatie aan de lopende band voor de daklozen en nooddruftigen (Foto EMB)
Maandag 29 maart 2021-13:20- Bron: Redactie kerk/KNA/VN- Foto: PB
  -Vaticaan- Het Vaticaan is met extra vaccinatiecampagnes gestart voor mensen in nood. Volgens een verklaring van het Vaticaan zullen nog eens 1200 armen- en uitgestotenen worden ingeënt in samenwerking met de Lazzaro Spallanzani-kliniek te Rome.

Het vaccin van de Duitse fabrikant Biontech en zijn Amerikaanse partner Pfizer wordt geleverd door het Pauselijke aalmoezenbureau. De actie vindt plaats tijdens de Goede Week in de audiëntiezaal van het Vaticaan.

Niemand mag worden uitgesloten

Met de actie wil men de oproep van Paus Franciscus benadrukken dat niemand mag worden uitgesloten van de coronavaccinaties. Het Vaticaan roept ook op tot donaties om aan nog meer mensen in nood vaccins te kunnen verstrekken. Wie wil doneren, kan meedoen via de website van het aalmoezenbureau.

In januari bood het Vaticaan honderden daklozen in Rome een vaccinatie aan. Het eigen vaccinatie-programma is inmiddels grotendeels afgerond. Een vroegtijdig bestelde voorraad van 10.000 vaccinatie-doses van Biontech is voldoende voor alle werknemers van het Vaticaan en hun gezinsleden. De Paus zelf is ook gevaccineerd.

Een week geleden verklaarde het Vaticaanse gezondheidsdepartement dat de staat Vaticaanstad Covid-vrij is. Een ziekenhuismedewerker liet met tranen in de ogen tegenover de Italiaanse omroep RAI weten “nog nooit zoiets indrukwekkends te hebben gezien”. De grote en schitterende audiëntiezaal ‘omgetoverd’ tot vaccinatiehospitaal.

Doe ook mee en klik H I E R om te doneren

 

 

 

.