Chili: Non (80) laat koffer met dode vriendin achter op straat

Leestijd: < 1 minuut

Woensdag 10 april 2024 ~ 22:59 uur ~ Bron: Redactie Wereld/1010WINS ~ Beeld: Symboolfoto

-Santiago- In een buitenwijk van de Chileense hoofdstad Santiago heeft een non (80) een koffer achtergelaten met daarin het stoffelijke overschot van een vriendin. Volgens een eerste schouw van de politie is de vriendin al meer dan een jaar geleden overleden, op 58-jarige leeftijd na een korte ziekte.

De non vertelde de politie dat zij samen met haar vriendin, ook een non uit hetzelfde klooster, had afgesproken ook na hun dood samen te blijven. De politie vermoedt niet dat er sprake is van kwade bedoelingen. “Er was een onderlinge afspraak. De aangehouden non hield haar sindsdien bij zich in een koffer, om de genegenheid die zij voor haar had”, aldus een politiewoordvoerder.

De Chileense non is na verhoor weer vrijgelaten. Het OM doet nu onderzoek of er sprake is van lijkschennis. De non kan veroordeeld worden omdat zij willens-en-wetens heeft nagelaten de plaatselijke autoriteiten op de hoogte te stellen van het overlijden van haar vriendin, die daardoor niet kon worden begraven en niet uitgeschreven bij het bevolkingsregister.