‘Christenen, uw wang is al kapotgeslagen door uw tolerantie en politieke correctheid!’ (VIDEO)

Leestijd: < 1 minuut

-DEN-HAAG- Tweede Kamerlid Machiel de Graaf (PVV) vraagt zich af wat er met Christenen in Nederland is gebeurd in de afgelopen jaren. Ze zijn volgens hem veel te tolerant en ‘buigen hun hoofd voor de islam’.

In een aantal minuten durende rede (zie video) legt hij de volgers van Jezus Christus Koning het vuur aan de schenen. Hij stelt een aantal terechte vragen over hun over tolerante houding en het misbruik van Jezus’ metafoor van de barmhartige Samaritaan. Volgens hem is hun tolerantie dermate ver doorgeslagen dat het heeft geleidt tot het importeren van intolerantie in de vorm van de fundamentalistische islam. De Graaf: “Uw andere wang is nu wel een keer kapot van het toekeren, kapot van de politieke correctheid. Uw nederigheid is misbruikt om de ondergang van uw eigen christelijke cultuur te bevorderen.

Heftige woorden! De PVV’er citeert zelfs uit het Nieuwe Testament en geeft Nederlandse christenen nog een paar extra klappen op hun al bezeerde wang. Die wang is sowieso al aardig kapot na het verbloemen van het christelijke kruis van de mijter van sinterklaas en het vervangen van de aanduiding ‘kerstfeest’ met het eufemistische woord ‘Winterfeest’. Alles om maar te voorkomen dat ze in navolging van Jezus paal en perk stellen aan oprukkende islamisering zoals Jezus de ‘wetsovertreders de Tempel uit jaagde’. Het Kamerlid vraagt zich af waarom Christenen toch zo links zijn geworden dat ze zelfs hun eigen geloof niet meer verdedigen. Theologisch valt er het een en ander op te merken op de rede van de Graaf en ook statistisch had de Graaf zich iets meer mogen verdiepen in de materie. Maar wat niet is kan nog komen. (MB)