Christenpolitici: “Nu stevige sancties nodig met oog op vreedzame beslechting”

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 22 februari 2022 13:44 – Bron: Redactie binnenland/Twitter – Beeld: SGP
  -‘s Gravenhage- “Gisteravond heeft Poetin helaas een nieuwe stap gezet in een levensgevaarlijke escalatie met Oekraïne. Laten we vastberaden pal staan voor soevereiniteit en veiligheid van ieder land. Nu stevige sancties nodig met oog op vreedzame beslechting”, stelt SGP-leider Kees van der Staaij via sociale media in reactie op de recente ontwikkelingen in het Russisch-Oekraïense conflict.

Peter van Dalen, Europarlementariër namens de ChristenUnie, zegt dat het tijd is voor “EU-sancties tegen despoot Poetin en zijn kliek”. “Tsaar Vladimir, leider van een van de meest corrupte regimes op deze planeet, is het hedendaagse Sudetenland, de Donbass, gaan ‘bevrijden’, stelt Van Dalen via zijn Twitteraccount.

Don Ceder die zich namens de ChristenUnie-tweedekamerfractie onder andere bezig houdt met Buitenlandse Zaken zegt in een eerste reactie: “De erkenning van zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk en de aan-gekondigde militaire inzet is een grove schending van het internationaal recht. Het conflict escaleert snel en helaas kiest Poetin hier bewust voor. De EU en NAVO moeten nu keiharde sancties aankondigen.”