Joodse Nederlander bekladde kantoor ChristenUnie

Leestijd: 2 minuten
Donderdag 25 april 2024 ~ 15:59 uur ~ Bron: Redactie Binnenland/CU ~ Beeld: MB

-Amersfoort-  Een Joodse Nederlander heeft het kantoor van de ChristenUnie (CU) in Amersfoort beklad, dat zegt advocaat Willem Jebbink. De advocaat wil verder geen mededelingen doen over de identiteit. Ook weet hij nog niet of de bekladder zichzelf gaat aangeven.

In een verklaring die Jebbink namens de Nederlander met de pers deelt, staat dat de bekladder ‘ChristenUnie steunt genocide’ een correcte weergave van de werkelijkheid vindt. “En allesbehalve antisemitisch. Onze demissionaire regering – en de ChristenUnie maakt daar nog steeds deel van uit – steunt Israël onvoorwaardelijk. Ondanks de talloze bewijzen van door Israël gepleegde oorlogsmisdaden”, zo vindt de bekladder.

Ook wordt de term antisemitisme volgens de Nederlander verkeerd gebruikt door de CU en laten “deze regering en Mirjam Bikker zich consequent, maar vanuit één bron informeren, namelijk door het CIDI, de spreekbuis van Israël in Nederland”.

De bekladder zegt om bovengenoemde redenen “uit onmacht en woede” de teksten op het partijkantoor te hebben geschreven en geplakt. Via de advocaat laat diegene weten: “Juist als Joodse Nederlander met meerdere voorouders die in de Holocaust zijn vermoord door de grootste uitwas van christelijk antisemitisme, voel ik de plicht me uit te spreken nu er opnieuw een genocide plaatsvindt. Zeker als dat gebeurt ‘in mijn naam’ als Joodse en als Nederlander. Nooit meer is nu.”

Op het pand werden gisterochtend teksten als ‘steunt genocide’ en stickers met de tekst ‘boycot Israeli apartheid’ ontdekt. In het weekend werden ook al teksten en stickers aangetroffen op het partijkantoor. CU meldde eerder dat de partij aangifte doet van bekladding.