Corona en de winter staan voor de deur

Leestijd: < 1 minuut

Corona bereikt Limburg

-PATERSWOLDE- (ADN) De winter heeft in alle vroegte zijn intrede gedaan in ons land. In grote delen, met name het zuiden, is het wit en glad. Uitkijken in het verkeer, reeds mening verkeers-deelnemer is reeds onaangenaam verrast.

De winterse buien breiden zich in de loop van de dag uit naar het ganse land, volgens het KNMI.

Erger nog dan de winter is de komst van het Corona-virus. Leek het eerst allemaal ver weg in China, thans is het razendsnel bezig met een opmars in Europa. Vast staat dat een Duitse man, besmet met het Corona-virus, één week geleden in de provincie Limburg verbleef. Het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) kon dit gisteravond meedelen. Koortsachtig wordt nu gezocht naar landgenoten die in contact met de man zijn geweest. Wereldwijd heeft het Coronavirus al 81.000 virusgevallen veroorzaakt. Overleden aan de ziekte zijn inmiddels 2762 mensen.

In Europa is de ziekte aan een opmars bezig. Duitsland kent tot vandaag 17 besmettingen, het VK 13 en Frankrijk 14. De eerste Europese dode viel in Frankrijk.

Ook economie verziekt

Het Corona-virus zorgt niet alleen voor (dood)zieke mensen maar verziekt ook de economie. Beurzen zijn fors gekelderd. Aanvoer van producten is voorlopig nog geen probleem, daar ontelbare containerschepen op zee richting Europa zijn, vol goederen. De eerste echte aanvoerproblemen worden eind maart verwacht. Met name producten uit Azië kunnen schaars of duurder worden.