Corona in de VS: Kerken weigeren deuren te sluiten

Leestijd: < 1 minuut -Washington- (KNA) Evangelicale Kerken en sektes in de VS willen, ondanks infectiegevaar door het Coronavirus, doorgaan met Kerkelijke vieringen met hun gelovigen.

Ondanks ge- en verboden ten aanzien van massa-bijeenkomsten door de overheid, houdt de evangelicale ‘Revival Ministries International’ in Tampa (Florida) vast aan Kerkdiensten met bezoekers.”De Kerk wordt nooit gesloten”, verkondigde Pastor Rodney Howard-Browne deze week aan zijn volgelingen. Er zijn instituten, „die gewoon open moeten blijven“, aldus de Pastor.

Ook de ‘First Baptist Church’ in Dallas, die door Donald Trumps spirituele adviseur Robert Jeffress geleid wordt, weigert om in de Corona-crisis haar poorten te sluiten. Jeffress omzeilt wet- en regelgeving, door Kerkdiensten voor meer dan 500 bezoekers niet af te zeggen, maar door deze in meerdere ruimtes, via videoverbindingen met elkaar verbonden, te prediken.

Ook conservatieve Katholieken oefenen kritiek op de maatregelen van de overheid tegen infectie met het Covid-19-virus. Zo schrijft het magazine ‘First Things’ deze week in het artikel „Keep the Churches open!“ (Laat de Kerken open!), dat de sluiting van Kerken en afzeggingen van Missen in strijd is met de plicht van spirituele zorg.

Persagentschap Religion News Service (RNS) meldde woensdag, dat het Witte Huis zich niets aantrekt van de weigering van sommige Kerken. Een topambtenaar bevestigde, dat Donald Trumps adviseuse in religieuze vragen, Paula White, tijdens een telefonische conferentie met religieuze leiders uit de VS tips had gegeven over hoe te handelen, doch de President heeft begrip voor de Kerken bij de uitoefening van hun taak, zeker in deze tijden.