Corona: Kerken schieten kabinet te hulp

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 20 oktober 09:48 (Bron: Redactie kerk)
-Utrecht/Amersfoort- De Rooms-Katholieke en de Protestantse Kerk, willen niet dat mensen “in eenzaamheid en zonder naastenliefde door deze tijd moeten gaan, waarin het volk zwaar heeft te lijden onder de Coronacrisis”. De beide kerk-genootschappen vertegenwoordigen naar eigen zeggen zo’n 6 miljoen Nederlanders. Lees verder onder de foto>

Tientallen kerken en Christelijke organisaties hebben het kabinet nu hulp aangeboden door mee te helpen in de tweede Coronagolf.

Zij delen schriftelijk aan het kabinet mee beschikbaar te zijn in het hele land met onder meer vrijwilligers. Tevens willen de kerken gebouwen beschikbaar stellen.

De Rooms-Katholieke en de Protestantse Kerk, willen niet dat mensen “in eenzaamheid en zonder naastenliefde door deze tijd moeten gaan”. Al in de eerste golf hebben zij zich verenigd in het initiatief ‘Niet alleen’. Hoe een-en-ander in de praktijk ‘handen-en-voeten’ zal krijgen moet nader onderzocht worden. Het is ook nog niet duidelijk of er gezamelijke initiatieven van RK en PC-kerken komen, of dat elk kerkgenootschap zijn eigen achterban gaat bedienen.

Nu het RIVM adviseert om ernstig rekening te houden met een lockdown tijdens de Kerstdagen, zou met name de vereenzaming tijdens de Kerst voor velen een groot probleem kunnen worden.

GezondheidGezondheid