Corona: Krijgt de Paus bloemen( uit Payie Bassie) met Pasen?

Leestijd: < 1 minuut
Paus met Pasen zonder bloemen? (Foto EMB)
-VATICAANSTAD/POSTERHOLT- (ADN) De coronacrisis gaat niet aan het Vaticaan voorbij. De Posterholtse bloemist Paul Deckers heeft besloten vanwege de huidige situatie in Italië dit jaar geen bloemenhulde naar de paus te brengen. Dat schrijft hij dinsdagavond op zijn Facebookpagina.

Deckers verzorgt al jaren de bloemenhulde op het Sint Pietersplein in de dagen voor Pasen, waar de Heilige Vader op Eerste Paasdag traditioneel het Urbi et Orbi uitspreekt voor stad en wereld. De Posterholtse florist is projectleider en hoofdarrangeur van de traditionele bloemenversiering.

„De ontwikkelingen omtrent het coronavirus zijn zeer ernstig. In overleg met alle betrokkenen bij het project #bloemenvoordepaus is besloten dit jaar de versiering niet door te laten gaan”, zo luidt de mededeling op Facebook. Een Italiaanse collega-bloemist reageert teleurgesteld, maar begripvol.

De reactie is overigens wat paniekerig, want Pasen laat nog even op zich wachten en er kan nog veel gebeuren. De Oostenrijkse floristenbond, die al jaarlijks ‘aast’ op het mogen (bloem)versieren in Vaticaanstad heeft al laten weten om te willen zien naar alternatieven.

Oostenrijk ontwikkelde zich in de laatste decennia tot een groot producent van florale producten. Het land exporteert al meer bloemen naar buurland Italië dan Nederland. Het mogen plaatsen van bloemen en planten zou voor Oostenrijk een ‘kroon’ op het werk zijn. Wellicht zorgt Corona dit jaar voor een “Danke für voor die Bluhmen aus Österreich”.