Corona: Nederland avondklok naar 22:00 uur, Duitsland sluit zelfs supermarkten

Leestijd: 2 minuten

Totale ‘lockdown’ in Europa op kan niet uitblijven

Dinsdag 23 maart 2021-07:11- Bron: ADN- Foto: PB
  -‘s-Gravenhage- Het blijft ‘pappen-en-nathouden’ wanneer het gaat om de bestrijding van het Covid-19 virus in Nederland. De roep om versoepelingen groeit met de dag, die druk voelen de burgemeesters in ons land ook en doen nu een wanhoopspoging een dringend beroep op de regering, om in ieder geval de avondklok ‘op te rekken’ met één uur.

Het resultaat is dat mensen nog meer contact met elkaar kunnen hebben en dus meer verspreiding van het virus mogelijk wordt. Het aantal besmette personen stijgt weer sinds een aantal dagen. Nu de Paasdagen voor de deur staan en mensen elkaar weer massaal gaan opzoeken zal die groei niet afnemen. Vandaag wil het kabinet een beslissing nemen over een versoepeling van de avondklok, het lijkt er op dat die na de Paasdagen in zal gaan.

Duitsland kies voor strenger beleid

In tegenstelling tot het Nederlands kabinet lijken onze Oosterburen, nu radicaal te willen doorpakken, want ook daar groeit het aantal besmettingen. Gisteren werd tot diep in de nacht vergaderd onder leiding van Kanselier Angela Merkel en het ging er niet zachtzinnig aan toe. Merkel’s partij, de CDU, zal harde besluiten moeten nemen om de groei een halt toe te roepen, maar weet ook dat de verkiezingen (herfst 2021) naderen. Toch wil Merkel doorpakken, zo wil men, Paasdagen of niet, zelfs de supermarkten voor 1 week sluiten en wel van 1 april tot en met 6 april.

Het zullen kille Paasdagen worden, in Nederland en België, maar ook bij onze Oosterburen. Kerken zullen vieringen wederom, net als vorig jaar, in een kleine bezetting kunnen vieren. Pasen zal zich ook dit jaar weer op TV afspelen en niet in de kerk of in gezelschap van de familie. De derde golf staat voor de deur. Het is te hopen dat Pasen dit jaar gepaard gaat met slecht weer, dat alleen kan de mensen binnen houden en het virus ‘indammen’.

3e golf

De druk van experts en de zorgsector op de politiek zwelt aan. Strengere maatregelen lijken onafwendbaar in heel Europa, maar de regeringen aarzelen. De economische ‘klappen’ zijn al niet meer te vermijden en zullen ongekend hard zijn. Harde ingrepen op Europees niveau lijken het enige probate middel om het virus ‘onder de knie’ te krijgen. Maar nu veel regeringen het onderling al niet eens kunnen worden over toe te passen ingrepen zal dat op Europees niveau al helemaal niet lukken. De derde golf komt, daar kunnen ook de vaccinaties niet tegenop.

 

Geef een reactie op dit artikel