Corona: Paus roept vandaag 12:00 uur op tot wereldwijd gebed

Leestijd: 2 minuten

Speciale tijden vereisen speciale maatregelen: De Paus roept alle Christenen over de hele wereld op om vandaag om 12.00 uur gezamenlijk het Onze Vader te bidden. Hij heeft ook aangekondigd dat hij de Pauselijke zegen Urbi et Orbi zal geven.

-VATICAANSTAD- (KNA) De Heilige Vader roept vandaag op om wereldwijd het Onze-Vader te bidden tegen de Coronapandemie.

Hij nodigt alle Christenen uit om vandaag, 25 maart om 12.00 uur tot God te bidden, hij deed deze oproep afgelopen zondag na het Angelus-gebed. De oproep afgelopen zondag werd opnieuw uitgezonden vanuit de Pauselijke bibliotheek op internet. Het Sint-Pietersplein is nog steeds gesloten, om drukte te vermijden.

In deze “dagen van beproeving” is het tijd om “de stemmen naar de hemel te verenigen”, aldus de Paus. Met dezelfde intentie kondigde hij voor vrijdag (27 maart) om 18.00 uur een gebed aan op het lege voorplein van de Sint-Pietersbasiliek.

Na afloop wil hij de zegen Urbi et Orbi geven, welke alleen bij speciale gelegenheden wordt gegeven. Met het oog op de pandemie is er een mogelijkheid om dat te doen en zo een volledige aflaat te ontvangen; de Katholieke Kerk ziet dit als een kwijtschelding van straf in het hiernamaals.

“Laten wij bij elkaar blijven”

Paus Franciscus deed een oproep aan alle Christenen: “Laten wij bij elkaar blijven”, beklemtoonde hij aan het einde van zijn toespraak. Hij zei tevens intens mee te leven met de families die vanwege de huidige beschermingsregels geen afscheid konden nemen van hun overleden familieleden. ” In deze dagen bidden wij voor de doden, mannen en vrouwen, die alleen sterven zonder troost.”

Het hoofd van de Christenkerk sprak onlangs ook over het belang van gebed in tijden van de Corona-epidemie in een interview met het italiaanse dagblad ‘La Stampa’ . “Gebed laat ons onze kwetsbaarheid begrijpen. Het is de roep van de armen, degenen die verdrinken die zich in gevaar bevinden of zich eenzaam voelen”, zei Franciscus, verwijzend naar het Bijbelverhaal van de zeestorm. “En in een moeilijke, wanhopige situatie is het belangrijk om te weten dat je je aan de Heer kunt vastklampen.”

Vanwege de Corona-crisis viert de Paus momenteel slechts met een paar medewerkers de ochtendmis. De vieringen worden live uitgezonden door het Vaticaan en door individuele Italiaanse media.