CORONA-VIRUS: al 24 doden, 278 nieuwe besmettingen

Leestijd: < 1 minuut

Rode Kruis opent hulplijn voor thuiszitters: 070-4455888

Aantal nieuwe besmettingen groeit razendsnel

-‘s-GRAVENHAGE- Nederland kent sinds zondag 278 geregistreerde nieuwe besmettingen met het Coronavirus.

Het dodental steeg met 4 naar 24. Na het nieuws dat Nederland (ten dele) dicht gaat. Vandaag is de eerste dag onder de nieuwe noodmaatregelen. Horecabedrijven houden zich goed aan de sluitingsplicht.

Ook scholen en kinderopvang zijn gesloten. Air France/KLM houdt bijna de volledige vloot aan de grond, een financiële ramp tekent zich af voor het bedrijf.

Supermarktketens hebben duizenden vrachtwagens ingezet om de winkelschappen weer vol te krijgen. Supermarktketen Aldi liet gisteren, op zondag, al winkels bevoorraden, geheel tegen de traditie van het bedrijf in. Maar de nood was hoog. Sommige Aldi’s werden zondag bijna geplunderd.

Ondertussen opende het Rode Kruis een hulplijn voor mensen in thuisisolatie en quarantaine, het telefoonummer is 070-4455888.

Ook de rechtspraak draait op halve kracht: alleen de meest urgente zaken gaan voorlopig door.

Nederland op slot

Vanavond om DV 1900 uur staat via alle radio en tv kanalen een rechtstreekse toespraak gepland van de Minister-President, Zijne Excellentie de heer M. Rutte. De verwachting is dat Nederland dan volledig op slot zal gaan. Duitsland heeft de grenzen met bijna alle buurlanden, m.u.v. Nederland en België gesloten, de verwachting is dat in de tweede helft van deze week ook de Lage Landen met een gesloten Duitse grens te maken krijgen.