Speelgoedfabrikant Mattel komt met transgender-Barbie-pop

Leestijd: < 1 minuut
Acteur Laverne Cox met de eerste transbarbiepop (Beeld EMB)
Dinsdag 14 juni 2022 -06:22 – Bron: People/Mattel/ADN – Beeld: publiek domein
 -El Segundo- De Amerikaanse speelgoed -en poppenfabrikant Mattel heeft de eerste transgender Barbie-pop geïntroduceerd. Het rolmodel voor het ontwerp van de pop is de acteur Laverne Cox, die door het leven gaat als een vrouw. De pop is te koop voor rond 40 Euro in de VS.

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift ‘People’ zegt Cox dat zij/hij verheugd is dat jonge transgenders de pop nu kunnen kopen en ermee spelen.

Inclusie en acceptatie op alle leeftijden

Lisa McKnight, directielid van Mattel, de producent van Barbie en andere poppen, is binnen het concern verantwoordelijk voor dit project. Zij zegt dat de transgender Barbie het belang benadrukt van “inclusie en acceptatie op alle leeftijden”.

Cox benadrukt het sociaal-politieke belang van de pop. Transgenderkinderen worden gebruikt als ‘politieke speelbal’. In 2022 zijn in de VS meer dan 250 anti-transgenderregels en wetten aangenomen. In een dergelijke leefwereld waar transgenderkinderen worden ‘aangevallen’, geeft de pop ruimte voor dromen en begrip dat ‘transgender normaal en mooi is’, zegt zij/hij.

 

Geef een reactie op dit artikel