Daling Kerkbezoek in Sluis: deel Kerk wordt appartementencomplex

Leestijd: < 1 minuut -SLUIS- De Parochie in Sluis gaat de St.Johannes de Doperkerk deels ombouwen tot appartementen. Een klein deel van de imposante Kerk blijft beschikbaar voor vieringen. Volgens het Parochiebestuur is het te duur om de hele Kerk in gebruik te houden omdat een groeiend deel der bevolking denkt het ook zonder Kerk te kunnen.

Het Kerkgebouw valt onder de Parochie Heilige Andreas. Die kampt al langer met een teruglopend aantal kerkgangers en moest daartoe eerder een aantal Kerkgebouwen sluiten.

In het voorste gedeelte van de kerk in Sluis worden appartementen gebouwd. Het achterste deel zal de functie van Kapel krijgen. Hier is plaats voor circa vijftig mensen die er vieringen kunnen bijwonen. De Kapel blijft ook door de week open voor publiek of toeristen.

Volgens Ronald van Quekelberge van het Parochiebestuur beginnen de bouwwerk-zaamheden volgend jaar of begin 2021. Op 3 december is er in de Kerk een informatie-avond over de plannen. Die is van 19.00 tot 20:30 uur. Dan wordt ook bekend wie de projectontwikkelaar is die er gaat bouwen.

Foto: Google