De Matthäus en andere passiemuziek op radio en tv

Leestijd: 2 minuten

-Hilversum- NPO Klassiek staat van 24 t/m 31 maart in het teken van het meest geliefde klassieke werk aller tijden: de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Met live uitvoeringen van de Matthäus-Passion en andere muziekstukken voor de lijdenstijd. Je hoort en ziet ze bij de NPO!

Passiemuziek op NPO Klassiek

Bachs Johannes-Passion op Palmzondag, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, Groot Omroepkoor en solisten o.l.v. Trevor Pinnock. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw, Amsterdam.

Dit is een heel andere Matthäus-Passion: die van Johann Sebastiani, door ensemble Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier.

Een jaarlijkse traditie: De Matthäus-Passion van Bach door de Nederlandse Bachvereniging. Vanavond live vanuit het Concertgebouw met dirigent Johanna Soller.

Een indrukwekkend oratorium over het lijden en sterven van Jezus: dat is Frank Martin’s Golgotha. Met het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Stephan Zilias

Reinhard Keiser, een tijdgenoot van Bach, schreef de Brockes-Passion. Deze middag hoor je ‘m in een uitvoering door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato.

Televisie

  • Zondag 24 maart – 11:30 uur, NPO 2

Bachs Johannes-Passion door Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden

  • Vrijdag 29 maart – 12:15, NPO 2

Registratie van de complete Matthäus-Passion door Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden

  • Vrijdag 29 maart – 15:45 uur, NPO 2 Extra (herhaling op zondag 31 maart om 13:10)

De Matthäus-Passion door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopman. Met direct aansluitend de documentaire Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziek.

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.