De Nederland Zingt Dag is terug!

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 29 maart 2022 07:36 – Bron: EO-marketing – Beeld: EO
  -Hilversum- Op DV 22 oktober is er een nieuwe editie van de Nederland Zingt Dag vol muziek, ontmoeting en samenzang. Na twee jaar is het verlangen om samen te zingen groter dan ooit. Met ruim tienduizend mensen kunnen bezoekers toeleven naar het muzikale hoogtepunt van het jaar in de Jaarbeurs. Om het evenement financieel mogelijk te maken, vraagt de EO bezoekers om vriend te worden van Nederland Zingt bij het kopen van een ticket.

EO-directeur Arjan Lock kijkt uit naar deze dag: “Als EO zijn we zo blij dat we dit evenement weer mogen organiseren. Het is enorm bijzonder dat we na twee jaar elkaar weer kunnen ontmoeten en kunnen zingen over Gods liefde voor iedereen.”

Samen mogelijk maken

Het is een grote verandering dat het vanaf nu nodig is om vriend te zijn van Nederland Zingt bij het kopen van een ticket. “We zijn ons bewust dat de kosten hiermee hoger uitvallen dan de vorige jaren. Dat is echt nodig om deze dag te blijven organiseren, want een Nederland Zingt Dag is een duur evenement. We doen daarom een beroep op de bezoekers. Tegelijkertijd doen we er als EO alles aan om ook goed op de kosten te letten”, vertelt Lock.

“De EO blijft investeren in de Nederland Zingt Dag, maar helaas kunnen we niet meer zo’n grote eigen bijdrage leveren als andere jaren. We hebben te maken met hoge ambities en stijgende kosten waarin we afhankelijk zijn van het geld dat leden en donateurs aan de EO geven. Bij de financiering van de EO-Jongerendag kozen we voor fondsenwerving, bij dit evenement vragen we de bezoekers om vriend te worden van Nederland Zingt. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen met de trouwe fans en vrienden van Nederland Zingt ook dit jaar het evenement kunnen realiseren. Samen maken we het mogelijk.”

Vriend van Nederland Zingt
Als vriend heb je voor €5 per maand een blijvende verbinding met het programma. Je steunt dit evenement, maar draagt tegelijkertijd ook bij aan de tv-uitzendingen en alles wat Nederland Zingt online doet. Vrienden krijgen korting op hun ticket, als eerste de nieuwtjes van Nederland Zingt in hun mailbox, ontvangen bij hun inschrijving een welkomstcadeau en krijgen op aanvraag één keer per jaar de cd van Nederland Zingt door de brievenbus. Ruim 4000 mensen zijn inmiddels vriend van Nederland Zingt.

Op 25 april start de ticketverkoop voor vrienden van Nederland Zingt en wordt het thema van de negentiende editie van Nederland Zingt Dag bekendgemaakt. Om vriend te worden ga naar eo.nl/vriend.