Paus roept op tot bescherming wereldzeeën

-Vaticaanstad- Paus Franciscus heeft voor de bescherming van onze wereldzeeën opgeroepen. Structureel en met lange termijnvisie, moet de mensheid te werk te gaan.

Inspanningen voor het behoud der schepping is in het belang van de nu levende (jonge)mensen, maar ook de toekomstige generaties zullen dat moeten, schreef hij aan de deelnemers van een internationale conferentie in Kopenhagen.

Franciscus zei dat alle generaties samen moeten optrekken om de problemen ‘de baas’ te worden. Concrete hulp vorderde hij voor mensen die aan de kust wonen en hen die op zee werkzaam zijn,  zij die vaak onevenredig hard door de klimaatverandering getroffen worden. Nodig is ook een nieuwe vorm van dialoog tussen religies, staten, wetenschappers en maatschappelijke groeperingen.

Georganiseerd wordt de conferentie “The Common Good and our Common Seas” door Justitia et Pax
Denemarken, Justice and Peace Europe, het Vaticaanse secretariaat voor ontwikkelingshulp, de Global Catholic Climate Movement en de organisatie Stella Maris voor Pastorale zorg op zee. Aan de
conferentie nemen vertegenwoordigers van de grote Kerken deel, alsook wetenschappers, mensenrechtenexperts en activisten.

Bron: KNA Foto: PB-Jarmo Luk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*