Pro en anti-abortus-aanhangers met elkaar op de vuist

-Zürich- (KNA) Bij protesten tegen een demonstratie van pro-lifers is het in de Zwitserse stad Zürich tot gewelddadige conflicten gekomen. Daarbij wierpen links-radicalen met stenen en flessen naar de politie en staken zij afvalcontainers in brand, zo melden Zwitserse media. De politie gebruikte traangas, water-kanonnen en rubberkogels om de menige te verdrijven. Twee politie-agenten raakten gewond, een 30-jarige werd wegens gewelddadig gedrag gearresteerd.

De ‘Mars voor het leven’, waaraan enkele honderden Christenen en rechts-conservatieve activisten elke maand september in Zürich tegen de Zwitserse abortuswet demonstreren, vond plaats zoals gepland in overleg met de autoriteiten. Een aangekondigde tegendemonstratie van de Zwitserse ‘Jong-socialisten’ verliep volgens de politie correct en vreedzaam. Het protest van de links-radicale ‘Revolutionaire Jeugd Zürich’ werd daarentegen verboden en kreeg geen demonstratievergunning, dat weerhield de ‘Revolutionaire Jeugd’ echter niet om toch de straat op te gaan.

Aanstaande zaterdag zal in Berlijn de jaarlijkse ‘Mars voor het leven’ plaats vinden, waaraan ook meerdere Bisschoppen deelnemen. Hier vonden in het verleden ook regelmatig tegendemonstraties plaats. Ook voor aanstaande zaterdag hebben diverse linkse actiegroepen opgeroepen, de door het ‘Bundesverband Lebensrecht’ georganiseerde anti-abortusdemonstratie te blokkeren, wanneer zij hun mars houden door het regeringscentrum van Berlijn.

Foto: ADN

Kantoor en schoolKantoor en school

 

One Comment

  1. In de titel staat dat pro- en anti-abortus demonstranten met elkaar op de vuist gingen. In de tekst wordt duidelijk dat de anti-abortusdemonstranten helemaal niets hebben gedaan. Waarom zo’n rare titel opschrijven? Uberhaupt vreemd dat een katholiek blad spreekt over anti-abortus ipv pro-life, maar dat is nog tot daar aan toe.

    Is dit niet te veranderen?

Geef een reactie op dit artikel