Diaken, slachtoffer Ortega-regime, zal tot Priester worden gewijd in de VS

Leestijd: 2 minuten
Zondag 7 mei 2023 – 06:30 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA – Beeld: Prive

-Miami- Na zijn vrijlating uit de gevangenis in Nicaragua, zal Diaken Raúl Vega González aanstaande vrijdag 12 mei zijn Priesterwijding ontvangen in Miami. Lees verder onder de reclame>

 
Zijn Diakenwijding, bijna een jaar geleden betekende een enorme vreugde voor hem, zijn familie en de hele parochie, maar aan deze vreugde kwam kort daarna een ​​eind toen het Ortega-regime de Diaken gevangen nam, men ziet hem als politiek gevaarlijk.

Internationale protesten

Na hevige internationale protesten was Vega een van de 222 politieke gevangenen die op 9 februari in een vliegtuig werden gezet om voorgoed uitgewezen te worden naar de Verenigde Staten, zijn Bisschop Mgr. Álvarez verzette zich, toen ook hij voor de keus werd gesteld: in de gevangenis blijven of vrijwillig meewerken aan uitzetting.

De Bisschop bleef standvastig en weigerde zich uit te laten zetten en blijft daardoor in de gevangenis voor 26 jaar wegens ‘verraad aan het vaderland’.

Diaken Vega kreeg als politiek gevangene een gevangenisstraf van 10 jaar, die vervalt nu omdat hij zich heeft laten uitzetten, onder de voorwaarde nooit meer in zijn vaderland terug te keren.