Digitalisering kerken neemt verdere vlucht

Leestijd: 2 minuten

Donkey Mobile brengt 200e kerk naar de Appstores

Oprichter Henrik Wienen van Donkey Mobile. Beeld: Leonard Walpot
Donderdag 23 juni 2022 -06:45 – Bron: H. Wienen – Beeld: L. Walpot
 -Bodegraven- Kerk-app bouwer Donkey Mobile lanceert vandaag de 200e app op haar platform. De Protestantse Gemeente in Montfoort is vanaf vandaag te vinden in de verschillende appstores. Dankzij Donkey Mobile kunnen lokale kerkelijke gemeentes een eigen app in de appstores zetten. Sinds het bedrijf in september 2020 de eerste app lanceerde, is dat aantal gegroeid naar 200.

Oprichter Henrik Wienen van Donkey Mobile: “Sinds de coronacrisis heeft de digitalisering van kerken echt een vlucht genomen. We zien dat het voor kerken niet langer de vraag is of maar meer: hoe en wanneer” Hij vervolgt: “Voor Donkey Mobile is het fantastisch dat we in korte tijd zulke stappen hebben kunnen zetten. Maar dit is voor ons nog maar het begin, we willen meer kerken ondersteunen met het beste van mobiele technologie.” Het team van het Bodegraafse bedrijf bestaat inmiddels uit 8 full-time krachten die bouwen aan de kerkapp. Wienen: “Het voelt af en toe als een achtbaan, maar de positieve feedback van kerken geeft ons hele team de energie om verder te bouwen.”

Ouderling-kerkrentmeester Erik van Kooten van de PG Montfoort: “Wij hebben een aantal opties naast elkaar gelegd en Donkey Mobile sprong eruit qua kwaliteit en visie. Wij kijken uit naar de resultaten van deze samenwerking.”

De deelnemende gemeentes komen uit de volle breedte van het Nederlandse kerkelijk leven. Uit een enquête onder gebruikers van apps van Donkey Mobile bleek dat met name de toegenomen onderlinge verbondenheid en het makkelijke collecteren als meerwaarde werd genoemd.