Directie persdienst Vaticaan neemt ontslag

Leestijd: < 1 minuut

-VATICAANSTAD- Paus Franciscus heeft het ontslag van GREG BURKE ( directeur van de Vaticaanse persdienst en woordvoerder van de Heilige vader)  en van de onderdirectrice Mevrouw Garcia Ovejero aanvaard. Een en ander werd  maandag 31 december bevestigd door de Vaticaanse persdienst. Over het waarom van het ontslag zal over een week meer duidelijkheid worden verstrekt, meldt RAI tv.

Als waarnemend en interim directeur werd benoemd de heer Gisotti.  Hij was tot nu toe coördinator  sociale-media van het Dicasterie voor de Communcatie.

Er was al een geruchtenstroom dat het niet echt ‘lekker ‘ging’ bij het  Vaticaanse persbureau na de benoeming van Andrea Tornielli (een persoonlijke vriend van de Paus) op een hoge positie binnen het communicatiedicasterie. Tornielli was daarvoor verantwoordelijk voor de website Vatican Insider. Tornielli kreeg de opdracht om de redacties van alle Vaticaanse media te coördineren en op één lijn te brengen. Of het terugtreden van Burke en Ovejero uit eigen wil was, wordt dan ook door steeds meer mensen binnen en buiten het Vaticaan ernstig betwijfeld. De inperking van de (semi) zelfstandigheid van het persbureau zou de afgelopen weken tot fikse discussies hebben geleid.

Bron: RAI/EWTN Foto: