Dode komt tot leven. Uitvaartondernemer klaagt ‘Pastor’ nu aan (video)

Leestijd: 1 minuut In Zuid-Afrika veroorzaakt een bizarre rechtszaak voor sensatie: een uitvaartorganisatie klaagt een evangelicale voorganger aan die afgelopen weekeinde tijdens een uitvaart een opgebaard lijk ‘weer tot leven wekte’ door gebed. De goede reputatie van het uitvaartbedrijf is beschadigd door het zogenaamde “wonder”, zegt de doodgraver.

In een video (zie onder dit bericht) dat via sociale media werd verspreid, is te zien hoe een voorganger van de Christelijke Vrije Kerk “Alleluia Ministries International” voor ongeveer honderd rouwenden biddend rond een kist loopt. Hij bidt luid, zwaait opgewonden naar het vermeende lijk en roept zijn naam. Terwijl het publiek Jezus aanroept beveelt hij de dode man om op te staan. Het lijk in het witte pak gehoorzaamt prompt en de omstanders barsten in dankbaar gejuich uit.

Voor de evangelicale voorganger heeft zijn ‘wonder’ nu een juridisch vervolg: de ingehuurde doodgraver wil niet geloven in een wederopstanding en heeft nu een rechtszaak aangespannen. Volgens de uitvaartonderneming had men het vermeende lijk opgehaald, getransporteerd en afgelegd. “Wij betreuren de negatieve impact die deze toestand en misschien wel intrige heeft op onze reputatie als een erkend dienstverlener in de uitvaartbranche, aldus de ondernemer.

De Bijbel vertelt ook over wonderen van Jezus, een van de bekendste is die van Lazarus. Jezus spreekt tegen de dode Lazarus de woorden “Lazarus, kom naar buiten!” om dan uit de dood opgewekt te worden (Johannes 11: 1-45).

In Zuid-Afrika hebben zelfverklaarde ‘profeten’ de afgelopen jaren herhaaldelijk negatief het nieuws gehaald. Ze gaven bijvoorbeeld hun volgelingen bij ziektes gras, ratten en benzine, spoten insectenspray op hun gezicht of reden op de rug van de zieke al biddend door de straten om zo genezing te verkrijgen. De Zuid-Afrikaanse regering gaat na dit voorval overleggen welke maatregelen moeten worden genomen tegen deze zelfverklaarde ‘profeten’ .

Bron: EWTN/ADN/YouTube Foto: screenshot