Dodelijke razzia bij geheime kerkdienst in Noord Korea

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 25 maart 2022 05:36 – Bron: Open Doors – Beeld: Pixabay
 -Ermelo- Noord-Koreaanse veiligheidstroepen hebben een bloedbad aangericht bij een inval tijdens een geheime kerkdienst. Dat meldt de Christelijke hulporganisatie ‘Open Doors’ op basis van anonieme edoch betrouwbare contacten in de regio.

Enkele tientallen Christenen hadden zich verzameld voor een geheime kerkdienst op een geheime locatie in Noord-Korea. Vlak voordat de dienst zou beginnen, bestormde de politie het pand. Zij executeerden de aanwezigen ter plekke, aldus de bron tegenover ‘Open Doors’.

Gelekt

Vermoedelijk was de informatie over de plaats en het tijdstip van de bijeenkomst al van tevoren gelekt. Vervolgens zijn hun families hoogstwaarschijnlijk gearresteerd en naar politieke gevangenissen gebracht; in totaal meer dan honderd mensen, stelt ‘Open Doors’. In zo’n strafkamp worden de gevangenen onmenselijk behandeld, gemarteld, verkracht en gedwongen tot zware dwangarbeid, zonder voldoende voedsel of geldig juridisch proces.

Meer dan honderd familieleden naar werkkampen gebracht

Christenen in Noord-Korea lopen voortdurend gevaar ontdekt te worden wanneer zij hun geloof praktiseren, in het geheim bidden of zingen, of zelfs maar de Bijbel lezen. Dergelijke activiteiten worden als een politieke misdrijf beschouwd, omdat alleen de verering  van de heersende Kim-dynastie is toegestaan.

Het zeer gesloten Noord Korea staat op de tweede plaats van de Ranglijst Christenvervolging.