Dokkum: Pastoor Paul Verheijen (72) overleden (UPDATE)

Leestijd: 2 minuten
Pastoor Paul Verheijen (Beeld EMB)

 

Zondag 28 januari 2024 ~ 11:10 uur ~ Bron: Redactie Kerk ~ Beeld: Publiek domein

-Dokkum- Pastoor Paul Verheijen is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde de Pax Christi parochie Burgum-Dokkum. Sinds 1996 diende hij de rooms-katholieke Pax Christi parochie in Dokkum met grote betrokkenheid.

Paul Verheijen, geboren in Zwolle, nam in 1996 het stokje over van pastor Herman Peters. Zijn lange ambtstermijn in de Bonifatiusstad maakte hem tot een vertrouwd en gerespecteerd gezicht binnen de gemeenschap.

TV

Verheijen kreeg landelijke bekendheid in 2006, door zijn medewerking aan het KRO-tv-programma ‘Help de kerk stroomt vol’. Een zesdelige docusoap waarin twee pastoors  Paul Verheijen uit Dokkum en Pierre Valkering uit Amsterdam op een soms serieuze, soms komische manier probeerden hun kerk vol te krijgen.

Volgens de KRO moest het programma ‘Help de kerk stroomt vol!’ definitief afrekenen met het standaardbeeld dat de gemiddelde Nederlander van een rooms-katholieke parochie heeft. Verheijen was lid van de Rotaryclub en was volgens de programmamakers soms meer een maatschappelijk werker dan een priester.

U P D A T E 29 januari:

Donderdagavond 1 februari om 19.00 uur is er een gedachtenisviering in de Bonifatiuskerk. Aansluitend zal er tot zaterdag een doorlopende wake zijn bij pastoor Verheijen. De kerk is dag en nacht open waarbij er gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Op zaterdag 3 februari zal de plechtige uitvaartmis gehouden worden om 11.00 uur in de Bonifatiuskerk, ingang Koningstraat 26, 9101 LR Dokkum. Aansluitend volgt de begrafenis op de RK begraafplaats, Damwâldsterreedsje 3 te Dokkum.

De uitvaartmis is ook te volgen via livestream op www.kijklive.frl