Drive-in Mis op Kerstavond met de Bisschop op Pinkpopterrein

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 11 december 2020 13:59 Bron: Redactie kerk/Bisdom/Foto wiki)
-Roermond- Op Megaland in Landgraaf vindt op 24 december een bijzondere Heilige Mis plaats. Het Bisdom Roermond organiseert een grootschalige ‘drive-in-nachtmis’. Bisschop Harrie Smeets zal om 22:00 uur op een groot podium als hoofdcelebrant de H. Mis opdragen.

Meer dan 30 gelovigen

Tijdens de viering kunnen 500 auto’s parkeren op het terrein. “Vanuit hun auto kunnen de gelovigen de Mis volgen. Er komt een speciaal audiokanaal opdat bezoekers het geluid kunnen horen op hun autoradio”, zegt Matheu Bemelmans van het Bisdom. “Het is uiteraard de bedoeling dat iedereen in de auto blijft zitten, opdat de coronamaatregelen kunnen worden nageleefd.” Naast het podium worden twee schermen opgesteld, waardoor een ieder vanuit elke auto goed zicht heeft op het ‘Priesterkoor’.


In verband met de coronamaatregelen geldt het advies om tijdens Mis in een kerk maximaal 30 gelovigen toe te laten. Op Kerstavond gaan traditioneel veel gelovigen en nog meer niet gelovigen naar de Nachtmis en als gevolg van de coronaregels zou er dus voor veel mensen geen plaats zijn. Het Bisdom wil met het geweldige initiatief voor de drive-in-Nachtmis op Megaland Limburgse (on)gelovigen toch de kans geven om naar een Kerstviering te komen.

Er is zelfs een kerststal

De muziek tijdens de mis wordt verzorgd door een blazersensemble van Fanfare Eendracht uit Landgraaf en zangeres Wendy Kokkelkoren. Ook zal er een manshoge Kerststal uit Venray op het podium te zien zijn. Deze wordt verzorgd door Stichting Kerststal Venray en schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint-Jan.

Geen Heilige Communie en geen collecte

Vanwege de maatregelen wordt er tijdens de drive-in Mis niet gecollecteerd en ook zal er geen Heilige Communie worden uitgereikt. Ten behoeve van het zicht e de verstaanbaarheid moeten de motor en de verlichting van de voertuigen uit staan. De Bisschop heeft over alles nagedacht, want dit betekent voor veel auto’s dat de verwarming het ook niet zal doen. Daarom het Bisschoppelijk advies om warme kleding aan te trekken.

Belangstellenden voor de mis kunnen op de website van het bisdom gratis een plaatsbewijs reserveren waarop het kenteken wordt geregistreerd.

De drive-in-nachtmis op kerstavond wordt live uitgezonden op Mariabode.nl

 

%d