Duitse minister voor integratie tegen arbeidsverbod vluchtelingen

Leestijd: < 1 minuut -Keulen- (KNA) De Noordrijn-Westfaalse Integratieminister Joachim Stamp (FDP) wil zo snel mogelijk een
Duitslandbreed debat inzake arbeidsverboden voor vluchtelingen.

Het is fout, deze mensen van de arbeidsmarkt uit te sluiten, zei hij in een WDR-interview: “Iedereen, die werkwillig is, hebben wij hier op dit moment hard nodig.” Als voorbeeld voor het grote personeelsgebrek noemde Stamp de bouw: Wij hebben dringend kinderdagverblijven en scholen nodig, die niet gebouwd kunnen worden, omdat de bouwvakkers ontbreken.

Hij wil, dat mensen, die goed geïntegreerd zijn, een definitieve verblijfsstatus krijgen, zo de minister. Voor deze plannen voorziet hij een grote meerderheid onder de bevolking.

Gelijktijdig moeten criminele migranten sneller worden uitgezet. Over beide voorstellen voert Stamp naar eigen zeggen gesprekken met de regionale immigratiekantoren. Tijdens de eerste gesprekken kwam naar voren, dat er “forse tekortkomingen zijn in het terugkeermanagement”, als voorbeeld noemde hij de slechte samenwerking met de landelijke politie, de Bundespolizei.

Foto: Pixabay