Een lief gebaar van KRO-NCRV

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 18 mei 2023 – 06:01 uur – Bron: Redactie Kerk/KRO-NCRV – Beeld: KRO-NCRV

-Hilversum- De radiopresentatoren van KRO-NCRV komen in mei met het initiatief Lief gebaar in actie voor mensen in armoede in Nederland. Hans en Andrea van De ochtend willen hiervoor iets betekenen. ‘Wij leven in tijden waarin het duur is om naar culturele evenementen te gaan.’ 

Hans en Andrea vervolgen: ‘Ook klassieke concerten zijn niet goedkoop om te bezoeken. Voor veel mensen is het daarom onmogelijk geworden om te genieten van een mooie avond vol muziek. Daarom willen wij persoonlijk met een luisteraar die het niet breed heeft naar een klassiek concert gaan. Hiermee hopen wij luisteraars van De ochtend te inspireren ook iemand een mooie avond te bezorgen’.

Het goede voorbeeld

Bij De Ochtend wordt er aandacht besteed aan cultuurarmoede. Want nu alles duurder wordt, wordt cultuur ook duurder. Veel mensen die in armoede leven, zijn al jaren niet meer naar zoiets als een festival geweest, want dat is niet het eerste waar je geld aan uitgeeft terwijl het zoveel levensvreugde kan geven.

De ochtend  is elke dag van 07:00 tot 09:00 uur te beluisteren op NPO Klassiek. Vanaf 1 mei staat het programma elke dag in het teken van Lief gebaar .   

Bekijk het fragment van De ochtend hieronder.