Eerste dode door Coronavirus in Nederland

Leestijd: 2 minuten

Er wordt voor volgende week rekening gehouden met meer sterfgevallen

-ROTTERDAM- In Nederland is voor het eerst iemand overleden aan het Coronavirus. Een 86-jarige man die was opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is hedenochtend gestorven, zo deelt het RIVM mede.

Hoe de man de besmetting heeft opgelopen is tot nu toe onbekend. Het RIVM zegt dat hij is overleden “aan de gevolgen van een infectie met het nieuwe Coronavirus”. Nadat duidelijk was geworden dat de patiënt de daaraan gerelateerde ziekte COVID-19 had, is hij onmiddellijk afgezonderd en kreeg intensieve zorg.

“Het ziekenhuis en de GGD hebben de contacten van de patiënt, zowel bezoekers als verzorgers, in kaart gebracht en gaan na of zij ook klachten hebben. Alle contacten van de patiënten die verkoudheidsklachten of koorts hebben, is gevraagd om thuis te blijven. Zo nodig worden zij getest”, aldus het RIVM.

Volgens de gemeente Hoeksche Waard zijn daar twee huisartsen die met de man contact hadden nu thuis en blijven binnen. Zij hebben hun werkzaamheden per direct gestaakt.

De (zorg)minister Bruins heeft de nabestaanden van de 86-jarige man die is overleden aan de besmetting met het Coronavirus kracht en sterkte toegewenst. “Mijn gedachten zijn bij de familie, vrienden en dierbaren”, aldus Bruins in een twitterbericht.

Aantal Coronagevallen in Nederland is gestegen van 38 naar 82

Het aantal Coronagevallen stijgt langzaam maar gestaag, in Nederland inmiddels 82. Ook in België stijgt het aantal Coronabesmettingen gestaag. Er zijn 59 nieuwe besmettingen vastgesteld, dat brengt het totaal bij onze Zuiderburen op 109. 65 van hen wonen in Vlaanderen, 12 in de hoofdstad Brussel en 31 in Wallonië.